Klassisk rødkål med æblemost og ribsgele

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Klassisk rødkål med æblemost og ribsgele
Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med æblemost og ribsgele, er det perfekte tilbehør til ande- og flæskesteg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. andefedt
  • 1 lille rødkål skåret i grove skiver
  • 3 stk. allehånde knust i en morter
  • 3 stk. laurbærblade
  • 3 dl æblemost
  • 3 spsk. ribsgele
  • 1 dl æbleeddike
  • 2,5 spsk. sukker
  • 1 kanelstang
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fjern de yderste blade fra rødkålen. Snit rødkålen i grove strimler.
  • 2
    Smelt andefedtet i en dyb gryde og tilsæt groft snittet rødkål.
  • 3
    Når kålen er faldet en smule sammen, tilsættes allehånde, laurbærblade, æblemost,ribsgele, æbleeddike, sukker og kanelstang.
  • 4
    Lad rødkålen stå og simre i ca. 1 time og 15 minutter. Rødkålen skal være mør, menstadig have bid.
  • 5
    Smag rødkålen til med salt og peber.