Ingefær og pæredessert med kanel

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Ingefær og pæredessert med kanel
Denne dessert er et glimrende alternativ til den traditionelle julekage, lavet med pocherede pærer, varme krydderier og en god mængde frisk ingefær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til de pocherede pærer:
  • 8 mellemstore pærer, undermodne, med stilk, skrællede
  • 330 g rørsukker
  • 1,5 l vand
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang, frø skrabet ud og stangen lagt til side
  • 5 cm frisk ingefær skåret i halve
  • 1 citron
Til kagen:
  • 12 store æg fra fritgående høns
  • 330 g sukker
  • 360 g mandelmel
  • 400 g yoghurt
  • 2 tsk bagepulver
  • 70 g majsmel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • Frø fra 1 vaniljestang
Til servering:
  • Flormelis til at drysse over
  • Frisk vaniljecreme til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Fjern pærekernerne fra bunden ved hjælp af en melonske eller en lille skarp kniv. Læg dem i en skål vand med saften fra en halv citron, mens du tilbereder pocheringsvæsken – dette forhindrer pærerne i at blive misfarvede.
  • 2
    Kom vand, sukker, ingefær, kanelstang, resterende citron og vanilje i en Le Creuset 24 cm dyb gryde, og anbring den over middel varme. Bring det i kog, og reducer det derefter til en simren. Nedsænk pærerne helt i væsken, og pocher i 20 minutter. Fjern og kom dem omgående i isafkølet citronvand for at stoppe tilberedningen og forhindre misfarvning.
  • 3
    Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
  • 4
    Smør et Le Creuset 32 cm Heritage rektangulært fad og stil det til side.
  • 5
    I en stor røreskål piskes æggene, vaniljefrø og sukker, indtil det er godt blandet.
  • 6
    Sigt majsmel, krydderier, bagepulver og mandelmel, og sørg for, at der ikke er klumper. Pisk de tørre ingredienser, indtil de er godt blandet. Fold yoghurten i æggene og sukkeret, indtil det er blandet, og fold derefter de tørre ingredienser i de våde ingredienser, indtil det er godt blandet.
  • 7
    Arranger pocherede pærer i den rektangulære skål, hæld dej over pærerne, og bag i 1 time og 10 minutter, eller indtil et spyd indsat kommer ud rent.
  • 8
    Tag ud af ovnen, og lad den køle af. Drys med flormelis, og server varm med creme.
  • 9
    Valgfrit: Reducer pocheringsvæsken med 3⁄4 til at servere med desserten.