Stegte kartofler med hvidløgsconfit

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Stegte kartofler med hvidløgsconfit
Gyldne, sprøde kartofler i hvidløgsconfit i olivenolie – den eneste måde du vil tilberede dine stegte kartofler fra nu af!
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til hvidløgsconfitolien (1 l):
  • 6 hele hvidløg
  • 7,5 dl olivenolie
  • 3 kviste rosmarin
  • Havsalt efter behov
Til de stegte kartofler:
  • 1,5 kg kartofler, skrællede
  • 100 g smør i tern
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 2-3 kviste rosmarin
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm din ovn til 90 °C (varmluftsovn) for at lave hvidløgsolien. Skær nogle af hvidløgene i halve (på tværs a løget), og lad resten være hele.
  • 2
    Tilsæt hvidløg og olivenolie til en Le Creuset Toughened Non-Stick 26 cm firkantet bradepande, og anbring den i din forvarmede ovn. Lad det simre i 90 minutter, eller indtil dine fed er bløde at røre ved. Tag hvidløget ud af bradepanden, og lad det køle helt af.
  • 3
    Mens hvidløget er i ovnen, koges kartoflerne i en gryde, indtil de er møre – en skarp kniv skal kunne gennembore kartoflerne uden modstand. Tøm vandet helt ud. Behold kartoflerne i din varme gryde, tilsæt 50 g smør, salt og peber og 60 ml hvidløgsconfitolie. Ryst kartoflerne godt, indtil kanterne er ru. Dette giver kartoflerne et sprødt ydre og blødt indre.
  • 4
    Overfør kartoflerne til den samme non-stick 26 cm firkantede bradepande (hvidløgsconfitolien fjernet), og dryp dem med yderligere 45 ml hvidløgsconfitolien og det resterende smør i terninger. Tilsæt salt og rosmarinkviste. Steg i 45 minutter til en time, og vend kartoflerne hvert 15. minut for at skabe en dejlig sprød, gylden skorpe. Server varme og nyd!
  • 5
    *TIP: Hvidløgsconfitolien er også en fantastisk hjemmelavet gave! Hæld blot olien på steriliserede krukker eller flasker, og tilsæt en kvist rosmarin for at få ekstra smag. Opbevar resterende hvidløgsconfitolie i køleskabet.