Stegt and med appelsin og salvie

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Stegt and med appelsin og salvie
Tilføj et strejf af elegance til middagsbordet med denne sprøde, stegte and, glaseret med Seville-appelsinmarmelade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2,3 kg hel and, indmaden fjernet
  • Havsalt, til at smage til med
  • 15 ml olivenolie
  • 4 Rødløg, skåret i kvarte
  • Halvt hvidløg
  • 20 g frisk salvie
  • 1 x 300 g glas appelsinmarmelade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Aftenen før du tilbereder din and, er det bedst at tage den ud af emballagen og skylle den. Dup anden tør med køkkenrulle, og anbring den på en rist over en bageplade. Lad den lufttørre i køleskabet natten over.
  • 2
    Den næste dag skal du forvarme din ovn til 220 °C/210 °C varmluft.
  • 3
    Massér en god knivspids salt over skindet og dryp med lidt olivenolie. Anbring anden med brystsiden opad i en Le Creuset 31 cm Signature oval gryde, og steg i 20 minutter.
  • 4
    Tag den ud af ovnen, og reducer ovntemperaturen til 180 °C. Læg hvidløg, rødløg og halvdelen af salviebladene under og omkring anden i gryden, og sæt den tilbage i ovnen for at stege i 1 time med låget på.
  • 5
    Kom marmelade i en lille gryde, og bring det til en simrer, så det kan varme igennem. Fjern låget på din gryde, og steg anden i yderligere 30 minutter. Brug derefter en grill- og bagepensel, glasér anden med halvdelen af marmelade. Sæt anden tilbage i ovnen i 20 minutter uden låg.
  • 6
    Tag den ud igen, og arranger forsigtigt de resterende salvieblade langs overfladen af andebrystet for at skabe et smukt mønster. Pensl anden med mere marmelade og steg i 10 minutter.
  • 7
    Lad anden hvile i 20 minutter før udskæring og servering.