Halloween græskar-cannelé

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
+10 +10
Halloween græskar-cannelé
Denne lidt-mere-sød-end-krydrede Halloween-inspirerende cannelé skal simpelthen bare prøves. En lækker og fyldig cannelé med græskar og tre oste, pyntet med moskusgræskar, popcorn og brun farin – den perfekte tilføjelse til dine spøgefulde festligheder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL EN CANNELÉ
  • 3 dl piskefløde
  • 1 helt moskusgræskar (500 g)
  • 125 g hvedemel
  • 3 æggeblommer
  • 8 g salt
  • 5 g stødt peber
  • 2 g stødt muskatnød
TIL PYNT
  • Puré af moskusgræskar
  • Popcorn
  • Paprika
  • 30 g brun farin
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Damp eller bag hele moskusgræskarret (med skal) i 40 minutter ved 180 °C.
  • 2
    Rør mel og mælk sammen i skål, og vend derefter æggeblommerne i med en dejskraber. Tilføj græskarkød, muskatnød, salt og peber.
  • 3
    Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i.
  • 4
    Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
  • 5
    Lad cannelé’en køle af. Når de er kølet af, vender du dem ud på en bradepande. Drys brun farin over cannelé’en og grill den i ovnen på 240 °C i 5 til 8 minutter.
  • 6
    Dekorer med puré af moskusgræskar og popcorn, og drys med paprika. Server varm.
 
Kokkens notater
Retten behøver ikke at hvile før servering. Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder cannelé’en over under bagningen.
 
 
Le Creuset