Efterårsgryde med perlebyg og græskar

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Efterårsgryde med perlebyg og græskar
Vi giver dig et bud på en smagfuld gryderet til de kolde efterårsdage. Derudover er retten yderst klimavenlig, fordi den primært består af mættende grøntsager og korn og kun indeholder 100 g kød. Den er oplagt at lave som aftensmad i hverdagen, da den kun kræver lidt forberedelse, og derefter skal passe sig selv i ovnen. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Villmones Bondeson.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 forårsløg, grofthakket
  • 100 g chorizo, i tynde skiver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl perlebyg (evt. en blanding af almindelige og sorte)
  • 500 g græskar (fx hokkaido), skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 4 ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Persille, grofthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sæt ovnen på 200°C (alm. ovn)
  • 2
    Varm gryden op på komfuret ved middelvarme og tilsæt olivenolie. Når olien er varm, tilsættes forårsløg og chorizo. Steg indtil det har taget en smule farve
  • 3
    Tilsæt perlebyg, græskar, grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Når det begynder at koge, lægges låget på, og gryden sættes i ovnen på nederste rille
  • 4
    Tilbered i ca. 30 minutter. Tjek til retten jævnligt og tilfør vand, hvis retten virker tør. Smag på perlebyggen efter 30 minutter. Er de stadig hårde, skal retten have længere tid i ovnen, men de må gerne have en smule tyggemodstand
  • 5
    Tag gryden ud af ovnen, drys med persille og server med fx en grøn salat og brød