Græskarsuppe – med bagt græskar

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Græskarsuppe – med bagt græskar
En lækker balance mellem sødt og salt. Denne fyldige suppe med bagt græskar er den perfekte hovedret til din Halloweenfest.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 kg græskar, hakket
  • 1 helt hvidløg, skåret midt over
  • 2 rødløg, i tern
  • 10 g timianblade, uden stilke
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • Salt og peber efter smag
  • Olivenolie
  • 1,5 l grøntsagsbouillon
VED SERVERING
  • Fløde, frisk timian, baguette
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Læg alle ingredienserne, undtagen bouillonen, i et stort Le Creuset ovnfast fad. Dryp rundhåndet med olivenolie og bland sammen, så alle ingredienserne er dækket. Sæt i ovnen og bag i halvanden time, imens du regelmæssigt tjekker, at grøntsagerne ikke brænder på. Når de er bagt, fjerner du fadet fra ovnen og lægger indholdet i en stor gryde (fjern hvidløgets skræl). Hæld bouillonen i og bring i kog ved medium varme. Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter, så alle smagene kan samle sig.
  • 3
    Brug en stavblender eller blender til at blande suppen sammen, så den bliver jævn og silkeblød. Smag til.
  • 4
    Server med et skvæt fløde, timianblade og sprød ciabatta eller baguette.
 
Kokkens notater
Suppen er velegnet til nedfrysning og kan opbevares i køleskab i op til 4 dage.
Tilføj chili og ingefær i bageprocessen og afslut med kokosfløde for at peppe smagen op.
 
 
Le Creuset