![Græskarsuppe – med bagt græskar](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwee61feb2/LC_20210818_ZA_LS_YC_HALLOWEEN2021_025.jpg)
En lækker balance mellem sødt og salt. Denne fyldige suppe med bagt græskar er den perfekte hovedret til din Halloweenfest.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 kg græskar, hakket
- 1 helt hvidløg, skåret midt over
- 2 rødløg, i tern
- 10 g timianblade, uden stilke
- ½ tsk stødt muskatnød
- Salt og peber efter smag
- Olivenolie
- 1,5 l grøntsagsbouillon
VED SERVERING
- Fløde, frisk timian, baguette
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Læg alle ingredienserne, undtagen bouillonen, i et stort Le Creuset ovnfast fad. Dryp rundhåndet med olivenolie og bland sammen, så alle ingredienserne er dækket. Sæt i ovnen og bag i halvanden time, imens du regelmæssigt tjekker, at grøntsagerne ikke brænder på. Når de er bagt, fjerner du fadet fra ovnen og lægger indholdet i en stor gryde (fjern hvidløgets skræl). Hæld bouillonen i og bring i kog ved medium varme. Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter, så alle smagene kan samle sig.
-
3Brug en stavblender eller blender til at blande suppen sammen, så den bliver jævn og silkeblød. Smag til.
-
4Server med et skvæt fløde, timianblade og sprød ciabatta eller baguette.
Kokkens notater
Suppen er velegnet til nedfrysning og kan opbevares i køleskab i op til 4 dage.
Tilføj chili og ingefær i bageprocessen og afslut med kokosfløde for at peppe smagen op.
![Le Creuset](https://www.lecreuset.dk/on/demandware.static/Sites-LCDK-Site/-/default/dwa1619bb4/images/chefs-notes.jpg)