French toast med kanel og sæsonens bær

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
French toast med kanel og sæsonens bær
Kanel giver et strejf af varme til denne lækre morgenmad. Serveres med sæsonens blandede bær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 6 æg
  • 100 ml mælk
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 1 nip salt
  • 2 g kanel
  • 1 ciabattabrød
  • 50 g smør
  • Olivenolie
TIL SERVERING
  • Honning- eller ahornsirup
  • Cremefraiche
  • Blandede bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt vaniljeekstrakt, salt og kanel, og hæld det i en flad bakke.
  • 2
    Skær ciabattabrødet i skiver af mellem tykkelse. Læg brødet i æggeblandingen, og lad det stå i blød i et minut eller to. Vend det derefter, og lad det stå på den anden side i yderligere et minut.
  • 3
    Varm en sauterpande i støbejern over middelhøj varme, og smelt 1 tsk smør med et skvæt olivenolie. Når smørret begynder at skumme, tilsættes et par skiver af brød. Steg det gyldent og karamelliseret. Vend det derefter om, og gentag på den anden side.
  • 4
    Gentag med de resterende stykker brød. Serveres med det samme med en stor skefuld cremefraiche, lidt honning og friske bær.