Sprød müsli lavet på panden

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Sprød müsli lavet på panden
Lav din egen müsli for at få en lækker snack eller morgenmad. Denne basisopskrift kan justeres til dine præferencer og serveres med yoghurt, friske bær og anden frugt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Nødder og kerner
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 150 g ikke-saltet nøddemix (cashewnødder, hasselnødder, valnødder, mandler)
  • 30 g havregryn
  • 30 g kokosflager
  • 30 g solsikkekerner
  • 30 g chiafrø
  • 1 spiseskefuld linser
  • 30 g kokosolie
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk stødt vanilje
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk salt
Valgfrit
  • 30 g rosiner eller finhakket, tørret frugt
  • Friske bær, yoghurt og agavesirup til servering
Ved servering
  • Friske bær, yoghurt og agavesirup
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak nøddeblandingen groft Opvarm en Le Creuset non-stick pande og rist nøddeblandingen, havregryn, kokosflager, solsikkekerne, chiafrø og hørfrø over medium varme i omkring 10 minutter under omrøring. Tilføj vaniljen, kanelen og kokosolien og tilbered i yderligere 2-3 minutter.
  • 2
    Fordel müslien på et skærebræt eller en bageplade beklædt med bagepapir og lad den køle af i ca. 20 minutter. Salt den let og bland rosiner eller tørret frugt i (valgfrit). Den ristede müsli kan sig i omkring 3 uger i en lufttæt krukke med skruetop.
  • 3
    Sorter ca. 75 g friske bær pr. portion (f.eks. jordbær, hindbær, blåbær og ribs), vask om nødvendigt og halver store bær. Sød 100-150 g yoghurt med ½ spsk agavesirup, hæld den i en Le Creuset skål og anret med bærrene og 50 g sprød müsli. Server med det samme.