Klassisk Shakshuka

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Klassisk Shakshuka
En populær ret, og den nemmeste måde til at lave en brunch, som skal serveres varmt for et selskab! Det bedste trick til denne ret er at lave sovsen dagen før og lade den stå natten over, så smagene virkelig udvikles. Den skal blot varmes op, før du slår æggene ud dagen efter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 rødløg, skrællet og snittet fint
  • Olivenolie, til stegning
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 5 g røget paprika
  • 10 g stødt spidskommen
  • 10 g stødt koriander
  • 4 x 400 g cherrytomater på dåse
  • 70 g tomatpure
  • 10 g sukker
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 100 g babyspinat
  • 6 æg fra fritgående høns
  • Wraps, ristet til servering
  • Syltede rødløg, til servering
  • Neutral, tyk yoghurt til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Placer din Le Creuset 28 cm Signature sauterpande på medium varme og sauter løgene i en smule olivenolie, indtil de er bløde. Tilføj hvidløgene og krydderier og sauter i 2 minutter.
  • 2
    Tilføj tomaterne fra dåsen og rør rundt. Tilføj tomatpure og sukkeret, og tilbered i yderligere 2 minutter - smag til. Skru ned for varmen og lad det simre i 30-40 minutter.
  • 3
    Smag til. På dette stadie skal saucen være fuld af smag og være blevet lidt tyk.
  • 4
    Lav 6 små lommer i sovsen og læg et for af spinat i dem. Slå æggene ud et ad gangen i spinatlommerne, og tilbered dem til de er stivnede. Placer et skærebræt i træ eller Le Creuset grydelåg over panden for at hjælpe æggene med at stivne hurtigere.
  • 5
    Server med det samme med varmede, ristede wraps, syltede rødløg og tyk yoghurt.