Focaccia med blomstermønster

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med blomstermønster
Skab et fantastisk midtpunkt til dit bord med dette smukke brød prydet med et levende blomstermønster lavet af røde løg, røde peberfrugter og porrer, der tilføjer både visuel appel og en eksplosion af friske smage. Denne dekorative og lækre focaccia er perfekt til enhver lejlighed og vil imponere dine gæster og løfte dit bagerepertoire.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til focaccia’et:
  • 400 g mel med lavt gluten indhold
  • 10 g fint salt
  • 8 g tørgær
  • 360 ml varmt vand
  • Olivenolie
Til blomstermønstret:
  • Rødløg
  • Rød peber, tyndt skåret diagonalt
  • 1 porre, skåret i fine skiver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave focaccia skal du placere det varme vand og gæren i en stor skål og piske for at opløse gæren. Tilsæt melet efterfulgt af saltet. Brug en spatel til at blande sammen, indtil der dannes en dej. Dæk den med et viskestykke, og stil skålen et varmt sted i køkkenet i 20 minutter.
  • 2
    Væd din hånd og form dejen til en skål. Tag dejen med hånden, og klap den, og fold den sammen om sig selv. Gentag handlingen, indtil der dannes små bobler, og dejen ser glattere ud, ca. 2-3 minutter. Dryp rigeligt med olivenolie og dæk igen for at hvile i yderligere 20 minutter.
  • 3
    Forvarm ovnen til 230 °C/482 °F/gasmærke 9
  • 4
    Efter 20 minutter vippes dejen over på arbejdsfladen, og den foldes et par gange. Smør Le Creuset 26 cm buffetgryden med olivenolie, og hæld dejen i. Fordel dejen med hænderne, så den dækker hele bunden på gryden. Dryp med mere olivenolie.
  • 5
    Brug de tilberedte grøntsager til at danne blomstermønstre på dejens overflade og bevise, at de er utildækket i yderligere 20 minutter. Brug porrer til blomsterstænglerne, løgskiverne og peberskiverne til blomsterne. Du bør se små bobler på dejens overflade. Brug fingerspidserne til at dæmpe dejens overflade og krydr den med Maldon-salt. Lad den hvile et par minutter og server den varm.