
Cremet bagt cheesecake med ricotta og søde bær. Server kagen med friskpisket flødeskum.
HOVEDINGREDIENSER
- Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Til skorpen
- 200 g digestive kiks
- 80 g kokosmel, ristet
- 125 g smeltet smør
Til fyldet
- 250 g flødeost af god kvalitet, blødgjort
- 125 g ricotta
- 150 g sukker
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. citronskal, fint revet
- 1 hel vaniljestang
- 2 store æg fra fritgående høns
- 2 tsk. majsmel
- 2 tsk. vand
- 100 g hvid chokolade, smeltet
- 125 g blandede friske bær
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C / varmluft 180 °C.
-
2Lav kiksbunden ved at knuse kiksene i en blender, indtil de ligner fine brødkrummer. Derefter blandes de med den tørrede kokos og smør.
-
3Pres kikseblandingen ned i bunden og op ad siderne på en buffetgryde (26 cm), så der dannes en skorpe. Bag bunden i 8-10 minutter, indtil den er gylden. Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af, før fyldet lægges i.
-
4Til fyldet skal ovnen skrues ned til 160 °C (varmluft 140 °C). Bland flødeost, ricotta, sukker, citronskal og -saft, vanilje og æg i en blender, til blandingen er jævn. Rør majsmel og vand godt sammen i en kop, og tilsæt derefter osteblandingen i blenderen sammen med den smeltede hvide chokolade, og bland det hele sammen.
-
5Hæld blandingen over kiksebunden, og drys med bær. Bag kagen i 45 - 55 minutter, indtil den er gylden og lige akkurat fast, men lidt geleagtig i midten. Lad den køle af ved stuetemperatur, før den serveres.