Spaghetti med grøn ærtepesto

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Spaghetti med grøn ærtepesto
Dette one pot-vidunder er en lækker aftensmad, der kan laves på under 30 minutter. For at gøre det ekstra praktisk foreslår vi at bruge frosne ærter og købt basilikumpesto.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g frosne grønne ærter, plus ekstra til servering
  • 60 ml vand
  • 125 g basilikumpesto
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 500 g spaghetti
  • Gedeost eller parmesan til servering
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom vand i en dyb rustfrit stålgryde, smag til med salt, og bring i kog. Blanchér ærterne, fjern dem med en hulske, og kom dem straks i isvand, da dette vil holde dem lysegrønne og friske, og sæt til side. Kog pastaen i det samme vand, indtil den er al dente.
  • 2
    Mens pastaen tilberedes, skal du lave din ærtepesto ved at dræne 500 g ærter og blende dem sammen med vand, basilikumpesto, og skallen samt saften fra en citron, indtil massen er glat. Smag den til.
  • 3
    Når din pasta er klar, skal du dræne den og gemme en øsefuld pastavand eller to. Kom den varme pasta tilbage i gryden, og vend den i ærtepestoen. Tilføj et par spiseskefulde af det gemte pastavand, da dette vil løsne pastaen og gøre saucen lidt mere cremet, hvilket hjælper den til at klæbe til pastaen.
  • 4
    Anret mens pastean er varm, og top med smuldret gedeost eller revet parmesan. Pynt med ærter og ærteskud samt et par dråber olivenolie, og servér.