støbejern

Bag det perfekte brød med brødformen Signature

Tag din brødbagning til næste niveau med vores specialitet - Signature-brødformen i støbejern - det ultimative redskab til lækkert og smukt brød fra din egen ovn. Denne speciallavede støbejernsform giver nemt resultater i bagerkvalitet, og er velegnet til en bred vifte af opskrifter inklusive den tidløse surdej.


Læs eksperternes råd om at maksimere brødformens potentiale, så du kan bage nydelige mesterværker i dit eget køkken.

 

Hvilke fordele er der ved at bruge brødformen Signature? 

Brødformen Signature er fremstillet af emaljeret støbejern, ligesom vores legendariske gryder, og optimeret specifikt for at hjælpe dig til at bage brød som en professionel.

Image without a name

Støbejernskonstruktion

Støbejerns exceptionelle varmefordelings- og -tilbageholdelsesevner skaber ideelle vilkår for brødbagning. Brødformen Signature er ovnfast op til 260 °C.

Image without a name

Lavprofilsbase

Dette design gør det muligt at placere dejen og tage den ud af brødformen igen, mens de indre riller hæver dejen en smule for at fremme jævn bruning.

Image without a name

Hvælvet låg

Låget indfanger og cirkulerer damp og varme inde i brødformen, hvilket skaber det perfekte miljø for en sprød skorpe, maksimal hævning og luftighed.

Image without a name

Matteret, sort emalje på indersiden

Det indre lag af emalje giver en dybere farve til skorpen, mindre klæbrighed og nem rengøring. Det får hverken oliepletter eller streger, der er typiske for bagning.

 

Trin-for-trin med brødformen

Uanset om du foretrækker brød, der er sødt eller salt, er mulighederne uendelige med vores brugervenlige Signature-brødform.

I få trin kan du få et friskbagt, hjemmelavet brød på bordet.

Image without a name

Forbered dejen: Lad den hæve (tiderne varierer efter opskrift).

Image without a name

Pensl bunden og siderne af brødformen med smør, hvis det er angivet i opskriften.

Image without a name

Læg dejen i bunden, og bag i en forvarmet ovn.

Image without a name

Når det er bagt, skal du tage det ud af brødformen for at afsløre et brød med vores karakteristiske tre ringe.

Leder du efter flere tips? Læs vores FAQ for hurtigt at komme i gang med at bage brød.

LÆS MERE
 

Bag brød med farver

Uanset om du foretrækker dristige farver eller tidløs neutralitet, kan du finde det perfekte match til stilen i dit køkken.

 

Find det næste brød, du vil bage

Fra brioche til focaccia - udforsk vores bedste opskrifter på brød, som du kan bage i støbejerns-brødformen Signature.

 

Bag dit bedste

Shop et udvalg af vores bedste redskaber og tilbehør til brødbagning.

Om at mestre brødformen Signature: Besvarede spørgsmål


#1. Bør du forvarme brødformen Signature?


Du kan forvarme brødformen, samtidig med at du forvarmer ovnen, da dette hjælper med hævning. Dejen lægges i en varm brødform, hvilket sikrer maksimal hævning for visse brødtyper og særligt for dem med naturlige gærkulturer (såsom surdej).


#2. Skal man smøre brødformen?


I starten hjælper smøring til at tage brødet ud efter bagning. Men med tiden vil den sorte emalje på indersiden af brødformen danne en naturlig patina (et brunligt lag af olier fra bagværk), som vil gøre det nemmere at fjerne brødet fra formen. 


#3. Hvordan undgår man, at brødet brænder i bunden?


Vores bedste råd er at undgå for høj varme i hele brødets bagetid. Begynd med en høj temperatur, og skru så ned igen, så snart brødet er kommet i form. Brødformen Signature bør også åbnes på dette tidspunkt.


#4. Skal man bruge bagepapir?



Bagepapir er ikke nødvendigt med Signature-brødformen. De lave vægge ved bunden gør det nemt at flytte dejen til og fra brødformen, og ringene i bunden hjælper med at løfte brødet sådan, så der er noget luftcirkulation i bunden, hvilket hindrer brødet i at brænde fast.


#5. Hvad er anbefalingen i forhold til bagetid og -temperatur?



Bagetiden afhænger af opskriften på brødet. Men en god tommelfingerregel er følgende:

-       Start med en lukket brødform ved ca. 230-260 °C, og bag i ca. 30 minutter 

-       Fjern låget, skru ned til 180-190 °C, indtil brødet bliver gyldenbrunt hele vejen og opnår en kernetemperatur på mindst ca. 90 °C.