Andesteg med sovs

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Andesteg med sovs
Denne klassiske opskrift på andesteg passer perfekt til både Mortensaften og julemiddagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 and (3,2 kg) 250 g svesker
  • 3 store madæbler
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 2 skrællede gulerødder
  • 1⁄4 knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
  • 2 løg skåret i halve
  • 1,2 liter vand
ANDESAUCE
  • Ca. 1 liter andefond fra bradepanden
  • 0,75 dl fløde
  • 0,5 dl rødvin
  • 1-2 tsk. ribsgele
  • Maizena jævner Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tag anden ud fra køl i god tid, så den ikke er gennemkold inden den skal i ovnen. Fjern indmaden fra anden og læg det til side i en bradepande.
  • 2
    Vask anden grundigt indvendigt, for at få de værste blodrester væk. Tør derefter anden grundigt med køkkenrulle, både indvendigt og udvendigt. Krydr anden med salt og peber.
  • 3
    Skræl æblerne og skær dem ud i skiver. Bland æbler og svesker sammen og krydr med salt og peber.
  • 4
    Fyld anden med svesker, æblestykker og laurbærblade. Bræk gumpen opad og luk hullet med kødnåle.
  • 5
    Fyld en bradepande med indmad, løg, knoldselleri og gulerødder. Brun det af ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • 6
    Derefter tilsættes 1 liter vand i bradepanden. Anden placeres ovenover bradepanden på en bagerist.
  • 7
    Steg anden på 160 grader alm. ovn med ryggen opad i 1 time. Derefter steges den med brystet opad i 1 timer og 10 minutter. Til sidst brunes skindet ved 275 grader på grillfunktion i ca. 5 minutter, indtil skindet er sprødt.
  • 8
    Anden er gennemtilberedt når kødet ved lårene begynder at trække sig op ad benene.
  • 9
    Lad derefter anden hvile i 30 minutter inden udskæring.
  • 10
    Gem den lækre fond i bradepanden til andesovs.
  • 11
    ANDESOVS
  • 12
    Hæld væden fra bradepanden gennem en si ned i en gryde. Skum fedtet ved hjælp af en ske.
  • 13
    Kog andefonden fra anden ned sammen med rødvin til fonden har en kraftig smag.
  • 14
    Tilsæt 0,75 dl fløde og smag til med ribsgele, salt og peber.
  • 15
    Jævn sovsen med maizena jævner.
  • 16
    Server sovsen i en flot sovsekande.