Denne traditionelle opskrift giver gode, smagfulde og luftige æbleskiver, som kan varieres i uendeligheder. Servér gerne med flormelis, marmelade og et godt, varmt glas glögg.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Brød & korn
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- Ca. 30 stk.
 - 3 dl mælk
 - 25 g gær
 - 4 æggeblommer
 - 1 spsk. rørsukker
 - Korn af 1 vaniljestang
 - 1 tsk. stødt kardemomme
 - Reven skal af ½ ubehandlet citron
 - 250 g hvedemel
 - 1 knivsspids salt
 - 4 piskede æggehvider
 - 80 g smeltet smør + lidt at stege i
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Forslag til variationer
 - 
                                2Sønderjyske æbleskiver med sveskemos: Hæld kogende vand over 200 g svesker uden sten, og lad dem trække til stuetemperatur. Hæld lidt af vandet fra og tilsæt 30 g rørsukker og saft samt skal fra 1 ubehandlet citron, og lad det koge ind i en gryde i ca. 1 time til sveskerne bliver til mos.
 - 
                                3Æbleskiver med æblestykker: Skær pigeonæbler med skræl i små tern og vend dem evt. i kanel
 - 
                                4Æbleskiver med chokolademidte: Skær mørk chokolade i små stykker
 - 
                                5Lun mælken og opløs gæren heri
 - 
                                6Pisk sukker, vanilje, kardemomme, citronskal og æggeblommer luftigt, indtil sukkeret er opløst
 - 
                                7Bland mælken i blandingen og tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen er ensartet og uden klumper
 - 
                                8Smelt smørret og lad det køle af, inden du hælder det i dejen
 - 
                                9Pisk æggehviderne helt stive, og vend først halvdelen af dem i dejen med en dejskraber uden at slå luften for meget ud. Vend derefter de resterende stiftpiskede æggehvider i dejen.
 - 
                                10Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time. Dejen skal hæve op og skumme.
 - 
                                11Varm panden langsomt op ved middel varme i ca. 3-5 minutter
 - 
                                12Når æbleskivepanden er varm, kommes en lille klat smør i hvert hul. Brug en suppeske/sovseske eller en lille kande til at fordele æbleskivedejen i hvert hul. Vær opmærksom på, at dejen hæver op, så fyld endelig ikke for meget i.
 - 
                                13Når den yderste kant af æbleskiverne er bagt og midten stadig er flydende og boblende, tilsættes evt. æbletern, sveskemos eller andet
 - 
                                14Dernæst vendes æbleskiven hele vejen rundt med en strikkepind eller en gaffel med lige tænder
 - 
                                15Æbleskiverne skal bage i ca. 4 min med hovedet nedad, indtil overfladen er sprød, og det indvendige er luftigt og gennembagt.
 - 
                                16God fornøjelse!