Vegetarisk one pot pasta med svampe, squash og spinat

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vegetarisk one pot pasta med svampe, squash og spinat
Denne cremede one pot pastaret er en nem og simpel ret, der stort set passer sig selv, når først du har blandet alle ingredienserne. En perfekt hverdagsret, der smager fantastisk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 350 g linguine pasta
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 250 g brune champignon (eller hvide)
  • ½ squash (ca. 190 g)
  • 75 g frisk spinat
  • 2 tsk. tørret eller frisk timian
  • 8 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 50 g revet parmesan + mere til at drysse oven på
  • Flagesalt og kværnet peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Start med at hakke løg og hvidløg i tern og put dem ned i gryden. Vask så svampene grundigt og skær bunden af. Halver dem først og skær dem bagefter i tynde skiver. Gør det samme med den halve squash, men skær den først i kvarte, så stykkerne ikke bliver for store. Vask spinaten og skær den i strimler. Put det hele i gryden.
  • 2
    Knæk pastaen over på midten og tilsæt nu de resterende ingredienser til gryden, bortset fra madlavningsfløde og parmesan.
  • 3
    Tænd på middel varme og lad retten simre i ca. 15 minutter eller til pastaen er tæt på færdig. Det vil ligne, at der er for meget i gryden til at starte med, men det hele skal nok ’falde ned’. Rør rundt undervejs.
  • 4
    Når pastaen næsten er færdig, tilsættes madlavningsfløde og revet parmesan. Smag til med salt og peber og evt mere citronsaft. Rør i et par minutter og så er retten klar til servering.
  • 5
    Server gerne med revet parmesan på toppen og evt. noget frisk timian.
 
Katharinas madhjerte banker for grøntsager og bælgfrugter. Hun elsker at udvikle vegetariske hverdagsretter, hvor smagen er i fokus. Efter hendes mening behøver det hverken at være besværligt eller kedeligt at spise vegetarisk. Og det er tydeligt i hendes lækre retter! Hun er bedre kendt under @beetrootbakery på Instagram, hvor hun også deler opskrifter. Katharina har gerne fokus på de råvarer, der er i sæson, og på at lave ukomplicerede retter, der bare smager vildt godt!
 
 
Le Creuset