Garam masala er en krydderiblanding, som findes i mange lokale varianter. Den består oftest af peberkorn, nelliker, kanel, muskatnød, sorte og grønne kardemommekapsler, laurbær og spidskommen. Der findes gode blandinger i handlen, men det er også muligt at sammensætte og støde sin egen blanding. Husk at riste krydderierne inden de stødes i morteren, så æteriske olier kan trække ud og give endnu mere smag. Lav gerne en raita til retten. Det køler munden, når chilien brænder for meget på tungen.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Grøntsager
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 500 g kartofler – skrællede og i grove tern
 - 1 blomkål
 - 3 løg
 - 6 fed hvidløg
 - 1 grøn chili
 - 2 spsk. revet ingefær
 - 1 spsk. olie
 - 25 g smør
 - 1 spsk. stødt gurkemeje
 - 1½ spsk. garam masala
 - 1½ tsk. stødt korianderfrø
 - 3 modne tomater
 - 3 dl grøntsagsfond
 - 1½ dl fløde
 - 100 g cashewnødder
 - Mynteblade til anretning
 
Raita:
                            - ¼ agurk
 - ½ mango
 - 2 spsk. finthakket koriander
 - 2 spsk. finthakket mynte
 - 3 dl neutral yoghurt
 - 1 tsk. revet ingefær
 - 1 tsk. stødt koriander
 - Salt og peber
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Masala
 - 
                                2Kartoflerne koges i letsaltet vand, til de er al dente.
 - 
                                3Blomkål plukkes i buketter, og løg, hvidløg, chili og ingefær snittes fint.
 - 
                                4Kom olie og smør på en sauterpande og sautér løg, chili og ingefær, til løgene er gennemsigtige. Herefter tilsættes de stødte krydderier, som steges, til de kan duftes.
 - 
                                5Tilsæt hakkede tomater og fond. Lad det simre i ca. 15 minutter.
 - 
                                6Vend derefter fløde, kartofler og blomkål i panden. Lad det nu simre til blomkålene er møre.
 - 
                                7Smag til med salt og peber, og top til sidst retten med cashewnødder og mynteblade.
 - 
                                8Raita
 - 
                                9Hak agurk, mango og urter fint. Vend det sammen med yoghurten. Smag til med ingefær, stødt koriander, salt og peber.