En let og cremet panna cotta lavet på fløde med vanilje og yoghurt – en perfekt, elegant dessert, som er nem at servere i et krus. Velsmagende, blød og ikke for sød er denne dessert en forfriskende afslutning på ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 600 ml fløde
- 150 g sukker
- 3 tsk. vaniljeekstrakt
- 600 g neutral yoghurt
- 5 ark husblas
Toppings:
- Jordbær, som har ligget i lage
- Stikkelsbærkompot
- Smuldret shortbread og kandiserede citroner
- Flødeskum med limeskal
- Blåbær dryssede med sukker
- Kirsebærkompot med flødeskum
-
Fremgangsmåde
-
1Læg husblasarkene i blød i koldt vand i 5-7 minutter, indtil de er bløde. I en kasserolle opvarmes fløde og sukker på middel varme, indtil sukkeret er opløst, og blandingen er varm men ikke kogende. Tag blandingen af varmen og rør vanilje i.
-
2Klem det overskydende vand fra husblasarkene og pisk dem i den varme flødeblanding, indtil de er helt opløst. Lad det køle lidt af.
-
3Pisk yoghurten i en stor skål, indtil den er glat. Tilsæt langsomt den afkølede flødeblanding i yoghurten. Pisk indtil det er helt blandet og silkeblødt. Hæld blandingen gennem en fin si. Hæld blandingen i 6 Le Creuset-krus. Dæk krusene til og stil dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller indtil massen er fast.
-
4Server dem, som de er, eller top med vores foreslåede toppings. Denne dessert er let, cremet og ikke alt for sød.