Vaniljeyoghurt panna cotta

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vaniljeyoghurt panna cotta
En let og cremet panna cotta lavet på fløde med vanilje og yoghurt – en perfekt, elegant dessert, som er nem at servere i et krus. Velsmagende, blød og ikke for sød er denne dessert en forfriskende afslutning på ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 600 ml fløde
  • 150 g sukker
  • 3 tsk. vaniljeekstrakt
  • 600 g neutral yoghurt
  • 5 ark husblas
Toppings:
  • Jordbær, som har ligget i lage
  • Stikkelsbærkompot
  • Smuldret shortbread og kandiserede citroner
  • Flødeskum med limeskal
  • Blåbær dryssede med sukker
  • Kirsebærkompot med flødeskum
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Læg husblasarkene i blød i koldt vand i 5-7 minutter, indtil de er bløde. I en kasserolle opvarmes fløde og sukker på middel varme, indtil sukkeret er opløst, og blandingen er varm men ikke kogende. Tag blandingen af varmen og rør vanilje i.
  • 2
    Klem det overskydende vand fra husblasarkene og pisk dem i den varme flødeblanding, indtil de er helt opløst. Lad det køle lidt af.
  • 3
    Pisk yoghurten i en stor skål, indtil den er glat. Tilsæt langsomt den afkølede flødeblanding i yoghurten. Pisk indtil det er helt blandet og silkeblødt. Hæld blandingen gennem en fin si. Hæld blandingen i 6 Le Creuset-krus. Dæk krusene til og stil dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller indtil massen er fast.
  • 4
    Server dem, som de er, eller top med vores foreslåede toppings. Denne dessert er let, cremet og ikke alt for sød.