Rubin- og kardemommemousse

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Rubin- og kardemommemousse
Forkæl dig selv med luksuriøs enkelhed ved at lave en dejlig mousse. Den er ikke bare nem at tilberede, men også perfekt til at komme hurtigt videre i forberedelserne, når man skal have gæster.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2,4 dl fløde
  • 0,6 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 6 kardemommekapsler, knuste
  • 3 store æggeblommer fra fritgående høns
  • 1 nip salt
  • 90 g rubinchokolade, hakket (se kokkens notater for alternativer)
  • Marengsstykker til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tilsæt fløde, sukker, vaniljeekstrakt og kardemomme i en mellemstor gryde. Anbring ved middel varme, og rør rundt, indtil alt sukkeret er opløst. Lad det stå i 10 minutter for at trække og køle lidt af.
  • 2
    I mellemtiden skilles æggene ad, og æggeblommerne kommes i en mellemstor skål. Pisk dem, og hæld den henkogte fløde i æggene, mens du pisker godt. Tilsæt en knivspids salt, og hæld blandingen tilbage i en gryde. Kog ved middel varme, rør konstant, indtil den bliver tykkere, og smagen af rå æg er kogt ud.
  • 3
    Fjern fra blusset og tilføj chokoladen. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  • 4
    Fordel moussen mellem fire La Collection Petits Fours Mini Ramekins, og sæt den i køleskabet natten over. Serveres afkølet med marengsstykker til pynt.
  • 5
    Brug æggehviderne til at lave marengsen.
 
Kokkens notater: I stedet for rubinchokolade kan du bruge hvid chokolade og pulveriseret eller oliebaseret madfarve for at opnå den støvede lyserøde farve.
 
 
Le Creuset