Chokoladetrøfler på 3 måder

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Chokoladetrøfler på 3 måder
Når du først forkæler dig selv med hjemmelavede trøfler, vil butikskøbte aldrig igen friste dig. Slip din kreativitet løs ved at eksperimentere med unikke smagskombinationer. De er også gode til at give i gave sammen med vores La Collection Petits Fours-sæt.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til Earl Grey-trøflerne med mørk chokolade:
  • 300 g 70 % mørk chokolade, hakket
  • 4 Earl Grey-teposer
  • 120ml fløde
  • 150 g usaltet smør, stuetemperatur
  • 80 g kakaonibs
Til trøflerne med hvid chokolade, lime og kokos:
  • 300 g hvid chokolade af god kvalitet, hakket
  • 120ml fløde
  • Skal fra 1 lime
  • 1 kop tørret kokosnød til topping
Til trøflerne med hvid chokolade og hindbær:
  • 300 g hvid chokolade af god kvalitet, hakket
  • 120ml fløde
  • Frø og stang fra 1 vaniljestang
  • 2 spiseskefulde knuste frysetørrede hindbær (eller jordbær)
  • 1,5-2 dl frysetørrede hindbær til topping
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til Earl Grey-trøflerne med mørk chokolade:
  • 2
    Smelt chokoladen over vandbad. Tøm Earl Grey-tebladene i en lille gryde, og hæld fløden over. Sæt over svag varme, og lad fløden trække, til den er varm, men den må ikke koge. Sigt fløden gennem en fin sigte, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt rundt med en spatel. Pisk smørret med en håndpiskeris, til det er lyst og cremet. Tilsæt smørret til chokoladen og fløden, og rør det i, indtil det er smeltet og blandet. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Læg den i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
  • 3
    Blend halvdelen af kakaonibsene til de er mediumfine, og tilsæt den anden halvdel af kakaonibsene. Bland sammen. Når ganachen er stivnet, trilles den til kugler i mundrette størrelser (sørg for at have kolde hænder, og arbejd hurtigt). Rul straks ind i kakaonibs for at dække jævnt, og læg dem på en bakke, dæk dem, og opbevar dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.
  • 4
    Til trøflerne med hvid chokolade, lime og kokos:
  • 5
    Smelt chokoladen over vandbad. Kom fløde og limeskal i en lille gryde, og lad det simre. Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt sammen. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Læg blandingen i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
  • 6
    Når de er stivnet, formes de til mundrette kugler og vendes i den tørret kokos. Læg dem på en bakke, dæk dem til, og stil dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.
  • 7
    Til trøflerne med hvid chokolade og hindbær:
  • 8
    Smelt chokoladen over vandbad. Kom fløden i en lille gryde sammen med vaniljestangen og -frøene. Lad fløden simre, og hæld over den smeltede chokolade, fjern vaniljestangen, og kassér den. Bland godt. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Tilsæt de 2 spiseskefulde af knuste frysetørrede hindbær. Læg blandingen i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
  • 9
    Når den har sat sig, formes den til mundrette kugler og disse kugler skal vendes i de resterende frysetørrede hindbær. Læg dem på en bakke, dæk dem til, og stil dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.