Parfait med citron og shortbread
SVÆRHEDSGRAD
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter
Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2
1-2
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
En hurtig og nem dessert lavet i krus. Uanset om du er ude efter noget friskt eller har brug for noget hurtigt og sødt, vil denne cremede citronparfait med et smøragtigt shortbread-lag være helt perfekt.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 ml piskefløde
- 385 g kondenseret mælk
- 1 citron, skal og saft
- 100 g shortbread, knust fint
- 1 citron i tynde skiver
- 50 g sukker
- 4 spsk. citroncreme
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk fløden i en skål indtil den danner bløde toppe. Pisk kondenseret mælk, citronskal og citronsaft i. Pisk indtil det lige er blandet og har en tyk og cremet konsistens.
-
2Drys et generøst lag knust shortbread i bunden af hvert krus. Læg et lag af citronflødeblandingen efterfulgt af en skefuld citroncreme. Gentag indtil krusene er fyldte, og afslut med et glat lag citronfløde på toppen. Brug en sprøjtepose og en tyl efter eget valg. Hæld den resterende citronflødeblanding i sprøjteposen og pynt oven på hvert krus. Stil krusene i køleskabet, så massen bliver fast natten over.
-
3Forbered de kandiserede citronskiver lige før servering ved at lade citronskiverne simre i sukker og en smule vand i en lille gryde ved lav varme, indtil de er gennemsigtige og blanke. Læg dem på en bageplade med bagepapir, indtil de er helt afkølet og hårde. Pynt med en kandiserede citronskive oven på hver parfait.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores favorit opskrifter
Find alt fra klassiske retter og smukke kager til eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Souffle med hvid chokolade
Brug denne perfekt lette og luftige souffle til at demonstrere dine kulinariske færdigheder. Det er den perfekte dessert, når du vil imponere dine gæster.
VI BRUGTE
Stabelbar ramekin stentøj
OPSKRIFT
Pot de crème med mørk chokolade og rødvin
Kombiner mørk chokolade og rødvin for at skabe en luksuriøs og lækker pot de crème. For at opnå en silkeblød tekstur skal æggeblommerne tempereres langsomt sammen med varm fløde og bages i ramekiner i et vandbad, hvor varmen fordeles blidt og jævnt. Denne dekadente dessert er den perfekte afslutning til dit næste middagsselskab. Pot de crème kan laves op til to dage i forvejen, så det eneste, du skal gøre efter middagen, er at toppe dem med flødeskum og nyde øjeblikket.
VI BRUGTE
Minigryde stentøj
OPSKRIFT
Tærter med lækker limecreme
Hvis du leder efter en vidunderligt enkel dessert til sommeren, der sagtens kan forberedes på forhånd, så er disse friske tærter det perfekte valg. Når de er serveret i vores små gryder, har de den helt rigtige størrelse til at tilfredsstille den søde trang om eftermiddagen.
VI BRUGTE
Minigryde stentøj
OPSKRIFT
Hvid chokolademousse med citron og krystalliserede bær
Denne elegante dessert har en lækker hvid chokolademousse tilført frisk citron, der omslutter en dejlig kerne af bær. Toppet med krystalliserede bær for en eksplosion af farve og sødme.
VI BRUGTE
Stabelbar ramekin stentøj