Kage med marcipan og bær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Kage med marcipan og bær
Denne marcipankage med bær er virkelig lækker og svampet og rigtig nem at lave. Servér kagen lun sammen med creme fraiche rørt med vanilje. Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 75 g revet, rå marcipan
  • 200 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g friske bær efter smag – her er brugt blåbær, men hindbær og brombær er også meget velegnede
  • 25 g smuttede, hakkede mandler
Desuden:
  • 2 ½ dl creme fraiche 18 %
  • ½ tsk vaniljepulver eller korn af ½ stang vanilje
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom smør og sukker i en skål og pisk det godt til det bliver hvidt og luftigt.
  • 2
    Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt imellem hvert æg.
  • 3
    Kom den revne marcipan i dejen.
  • 4
    Bland bagepulveret med melet og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  • 5
    Smør en bageform eller et fint ovnfast fad (her er brugt et ovnfast fad på ca. 32 x 22 cm). Hæld dejen i fadet og fordel bærrene på dejen. Drys de hakkede mandler over.
  • 6
    Bag kagen ved 170° i ca. 50-60 min til den er bagt i midten. Prøv at stikke i kagen med en gaffel - der må ikke være dej på gaflen, når du tager den op.
  • 7
    Servér kagen lun sammen med creme fraiche rørt med vanilje.