Grovburger med Whisky-karamelliseret løg og harissamayonnaise

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grovburger med Whisky-karamelliseret løg og harissamayonnaise
En simpel burger med enorm smag – prøv denne burger med lækre whisky løg. Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Burger:
  • 4 burgere af 180 gram (gerne lavet af 80% oksehøjreb, 20% oksebryst og 1% salt som æltes sammen)
  • 4 burgerbrød (hjemmebagte, eller gode briochebrød købt hos din favoritbager)
  • 1 spsk. rapsolie
Whisky-karamelliseret løg:
  • 2 løg, i ringe
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 dl Jack Daniel’s whisky
Harissamayonnaise:
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl rapsolie
  • Lidt koldt vand
  • ½ tsk. chipotle (røget chili)
  • 2 spsk. soltørret tomater i olie
  • 1 grillet paprika (du kan evt. bruge på dem på glas)
  • ½ tsk. knust spidskommen
  • ½ tsk. knuste korianderfrø
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Burger:
  • 2
    Krydr burgerkødet med salt og peber. Grill dem på direkte varme til de er gyldne på begge sider. Flyt burgerkødet over på indirekte varme og lad dem grille færdig. Lav gerne burgerkødet lidt tykke, så bliver det nemmere at kontrollere når de rammer en kernetemperatur på 58 grader.
  • 3
    Lad dem hvile før servering. Behandl en god burgerbøf på samme måde som en god steak.
  • 4
    Del burgerbollerne i to og pensl dem med rapsolie før du griller dem hurtigt på direkte varme.
  • 5
    Whisky-karamelliseret løg:
  • 6
    Steg løget i olie til det begynder at tage farve, tilsæt derefter sukker og whisky. Lad det koge ind til whiskyen næsten er forsvundet og blandingen begynder at tykne. Afkøl.
  • 7
    Harissamayonnaise:
  • 8
    Hæld æggeblommerne i en skål. Miks med en stavblender, mens du hælder rapsolien langsomt i. Tilføj lidt koldt vand undervejs, hvis mayonnaisen bliver for tyk.
  • 9
    Hæld resten af ingredienserne i og miks med stavblenderen indtil mayonnaisen er jævn. Smag til med citron, salt og peber. Tilføj eventuelt mere chipotle hvis du vil have mere smag i mayonnaisen.