Grillet fisk fyldt med citron, kapers og krydderurter

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillet fisk fyldt med citron, kapers og krydderurter
Denne lækre, sunde, grillede fiskeret hylder middelhavskystens smage.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 små røde muller eller en lignende bæredygtig fisk fra dit lokalområde, afskællet og renset
  • 1 citron i skiver
  • 2 lime i skiver
  • 50 g kapers plus 10 ml kaperslage
  • ½ helt hvidløg, delt i fed
  • 5 g røget paprika
  • 3 g chiliflager
  • 15 g timian
  • 15 g rosmarin
  • Olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave fiskemarinade og fars, læg citronskiver og limefrugter i en skål. Tilsæt kapers, lage, hvidløg, røget paprika, chiliflager og et skvæt olivenolie. Bland og stil til side.
  • 2
    Læg fisken i et stort fad eller en bradepande i en enkelt række, og fyld hvert hulrum med halvdelen af citrusmarinaden. Opvarm Le Creuset 30 cm Signature Rectangular Grill på medium til høj varme. Dryp med olivenolie og steg i 3-4 minutter på hver side i flere omgange for ikke at overfylde grillen og undgå at det klæber fast. Vend forsigtigt for ikke at beskadige fiskeskindet. Læg den resterende marinade over fisken.
  • 3
    Indstil ovnen på grill til 180°C, og stil risten på den næsthøjeste hylde. Grill fisken i 10 minutter, hold godt øje, så den ikke bliver brændt; dette giver fisken mulighed for at koge igennem og udvikle ekstra smag. Server straks og krydr godt med salt og lidt ekstra olivenolie.