Porre-kartoffel gratin med bacon og timian

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Porre-kartoffel gratin med bacon og timian
Porre og kartoffel er en oplagt grøntsagskombination. Bacon er prikken over i'et i denne gratin, der er god at servere som tilbehør til aftensmaden.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg porrer
  • 400 g bacon
  • 1 kg kartoffelmos
  • 2 spsk. timian
  • 80 g brødkrummer
  • 50 g parmesan
  • 100 g revet mozzarella ost
  • Salt og sort knust peber
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rens og skær porrerne i stænger af 3 cm.
  • 2
    Skær også baconen i 3 x 3 cm stykker, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
  • 3
    Bland det hele sammen i et ildfast fad og krydr med salt og peber.
  • 4
    Kom kartoffelmos på toppen og derefter brødkrummer, ost og timian.
  • 5
    Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35-40 minutter, indtil den er gylden og sprød.
  • 6
    Server med brød og salat.