Forårskylling

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Forårskylling
Prøv vores forårskylling med masser af urter og hvidvin – den passer perfekt til vores ovale støbejernsgryde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2-3 kviste timian
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 2 spsk. havsalt
  • 1 spsk. friskkværnet peber
  • 2 citroner (ikke overfladebehandlede)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kylling (1,5 kg)
  • 2 dl hvidvin
  • 4 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 3 majroer
  • Olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 2
    Hak timian og rosmarin helt fint. Riv skallen fint af den ene citron. Bland havsalt og peber med de hakkede krydderurter og citronskallen. Gnid kyllingen over det hele med krydderiblandingen.
  • 3
    Skær citronerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft. Stop kyllingen med hvidløg og 4-5 citronskiver.
  • 4
    Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i stave. Majroer skrubbes og skæres i halve. Læg grøntsagerne i bunden af gryden. Dryp med olivenolie.
  • 5
    Kom kyllingen i gryden. Hæld hvidvin udover kyllingen. Fordel resten af citronskiverne rundt på kyllingen. Dryp med olivenolie. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen. Steg kyllingen i en time.
  • 6
    Tag låget af gryden og steg i yderligere 15 minutter til skindet bliver gyldent og sprødt.
  • 7
    Skær kyllingen for og anret kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne. Retten serveres i gryden.
 
Tip
Vær opmærksom på, at de fleste støbejernsgryder har fenolknop på låget, som kan tåle op til 200° C. Hos Le Creuset kan der tilkøbes en stålknop til støbejernsgryderne, som kan tåle de høje temperaturer.
 
 
Le Creuset