Dukkahstegt tun med pesto og creme fraiche

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dukkahstegt tun med pesto og creme fraiche
Denne opskrift er perfekt til sommeren, da dukkah-skorpen både har fantastisk smag, tekstur og passer smukt sammen med den livlige forårsløgpesto. Lækkert serveret med søde kartoffelfritter.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til den dukkahstegte tun
  • 2 tunbøffer
  • 1,2 dl butikskøbt dukkah-krydderi
  • 30 ml olivenolie
  • Havsalt
Til forårsløgpesto
  • 15 g persille, groft hakket
  • 3 eller 4 forårsløg, groft hakket
  • Saft og skal fra 1 lille citron
  • 30 g parmesanost, revet groft
  • Havsalt og sort peber
  • 45 ml olie
Til servering
  • Creme fraiche
  • Babyagurker, skåret i tynde skiver
  • Syltede rødløg
  • Mikroblade til pynt (valgfrit)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til pestoen skal du placere persille, forårsløg, citronskal, parmesan, en god knivspids salt og en generøs mængde peber i en foodprocessor og kværne et par gange for at hakke fint. Tilsæt olie og kør, indtil det er kombineret. Overfør til en skål og rør citronsaft i.
  • 2
    Dup tunbøfferne tørre med et stykke køkkenrulle. Forvarm en Le Creuset 26 cm Signature grillpande. Gnid hver tunbøf med olivenolie og havsalt og svits i 1-2 minutter på hver side. Lad dem hvile i 2 minutter, før de skæres tyndt. Rist dukkahen på en tør pande, indtil den dufter, tag den af varmen, og tilsæt 2-3 spiseskefulde olivenolie. Skær tunen i skiver, og servér med klatter af creme fraiche, agurker i skiver og syltede løg, drysset med pesto og toppet med ristet dukkah til servering.