Gryderet med oksetyksteg og grøntsager

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Gryderet med oksetyksteg og grøntsager
En lækker oksesteg, der kan forberedes i god tid og stilles i køleskabet, indtil den er klar til tilberedning. Den perfekte søndagssteg som kan sættes på bordet i din ovale Signature-gryde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,2 kg oksetyksteg
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • Salt og peber
  • 200 g pastinak, skåret i halve og skrællede
  • 2 majroer, i kvarte
  • 120 g babygulerødder, skrællede
  • 2 rødløg, skåret i kvarte
  • 200 g søde kartofler, skåret i stykker
  • 125 ml rødvin
  • 500 ml oksefond
  • 4 kviste rosmarin plus ekstra kviste til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Klip overskydende fedt af oksekødet, og rul det derefter op og bind den sammen med kødsnor. Se Hurtigt tip nedenfor.
  • 3
    Opvarm en Le Creuset Signature oval gryde, og brun det sammenbundne oksekød i lidt olie. Fjern kødet fra gryden, og krydr godt med salt og peber.
  • 4
    Brun grøntsagerne i portioner i samme gryde.
  • 5
    Fjern grøntsagerne, og aftør panden med rødvin. Lad vinen koge ind til halvdelen, og tilsæt derefter oksekødsbouillon og det brunede, sammenbundne oksekød.
  • 6
    Læg låget på gryden, og stil den i ovnen i 1 time.
  • 7
    På dette tidspunkt skal de brunede grøntsager hældes i gryden, sammen med rosmarin. Læg låget på, og steg i yderligere 15 minutter.
  • 8
    Hvis kødet og grønsagerne ikke er brunet nok på dette tidspunkt, skal du skrue ovnen op til 220 °C, fjerne låget og lade det stå i yderligere 10-15 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Fjern oksekød og grøntsager fra gryden, og dæk med folie for at lade kødet hvile.
  • 9
    Stil gryden med saucen tilbage på komfuret ved høj varme, og lad det koge ind til en tæt konsistens (så saucen klæber til og dækker bagsiden af en ske). Smag til med krydderier, og læg kødet, som har stået til hvile, og grøntsager tilbage i gryden, pynt med frisk rosmarin og server.
  • 10
    Hurtigt tip: Sådan bindes kød sammen
  • 11
    Rul først det tilskårne kød op. Start på den ene side, vikl et stykke bomuldssnor rundt om stegen, og bind en fast dobbeltknude.
  • 12
    Træk snoren ca. 2 cm til side i forhold til knuden, og hold den på plads med tommelfingeren. Vikl igen snoren rundt om den sammenrullede steg, og sæt den godt fast under den snor, du holder på plads med tommelfingeren.
  • 13
    Gentag, indtil hele stegen er rullet godt og fast sammen. Bind en god dobbeltknude, og skær enden af snoren.