En lækker chokoladekage med en flydende chokolademidte – lavet og serveret direkte i et krus. Denne opskrift er hurtig, nem at lave og rig på chokolade.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 ml mælk
- 2 frilands- eller økoæg
- 90 g smeltet og afkølet smør
- 120 g selvhævende mel
- 4 spsk. kakaopulver
- 220 g brun farin
Flydende chokolademidte:
- 2 spsk. kakaopulver
- 135 g brun farin
- 150 ml kogende vand
- Crème fraiche til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk mælk, æg og smeltet smør sammen i en stor skål. Tilsæt mel, kakaopulver og brun farin og rør rundt, indtil der dannes en jævn dej. Fordel dejen i 4 smurte Le Creuset Stoneware 380 ml U Mug og 350 ml London Mugs.
-
2I en separat skål blandes kakaopulver og brun farin til den flydende chokolademidte. Drys denne tørblanding jævnt over hvert krus af dej.
-
3Opdel forsigtigt det kogende vand mellem de 4 krus ved at hælde vandet over bagsiden af en ske, direkte på overfladen af hver kage. Sørg for, at krusene ikke er mere end lidt over halvvejs fulde, ellers vil blandingen løbe over under bagning.
-
4Sæt krusene på en bageplade, og bag dem ved 180 °C i 20 minutter. Kig til kagerne, og bag dem derefter i yderligere 12 minutter, indtil de er hævede og faste på toppen. Server straks med en skefuld crème fraiche eller en kugle vaniljeis.
-
5En lækker chokoladedessert, som er blød og cremet indeni – lavet til at blive nydt direkte fra kruset.