Glutenfrie og veganske æbleskiver

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Glutenfrie og veganske æbleskiver
Har du lyst til at prøve et alternativ til de klassiske æbleskiver, kan du prøve en lidt sundere version, som er både glutenfrie og veganske. Så kan du lave æbleskiver flere gange om året, og du får brugt din æbleskivepande mere end blot til jul. Opskriften giver ca. 30 æbleskiver, og den er udviklet i samarbejde med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 dl mandelmælk
  • 300 g havremel
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. citronskal
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 lille tsk. salt
  • 200 g havrefraiche
  • 1 stor tsk. natron
  • Kokosolie til bagning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mandelmælken i en skål og tilsæt havremel, rørsukker, citronskal, kardemomme og salt. Pisk hele dejen godt sammen
  • 2
    Rør natron ud i havrefraichen og bland i dejen lige inden æbleskiverne skal bages
  • 3
    Hæld dejen op i en kande, så er den nem at håndtere, når du skal hælde den i panden
  • 4
    Varm æbleskivepanden op til lidt under middel varme. Panden må være ikke være for varm, da disse æbleskiver skal bages langsomt
  • 5
    Kom en lille klat kokosolie i hvert hul i panden
  • 6
    Kom dej i hvert hul, men kun til lige under kanten, idet dejen hæver. Bag æbleskiverne ca. 10 minutter, inden du vender dem første gang
  • 7
    Vend forsigtigt æbleskiverne rundt ved hjælp af en spiseske. Første gang du vender dem, skal de vendes helt om, så siden med den rå dej vendes ned i hullet. Æbleskiverne skal herefter bages på alle sider. Disse æbleskiver får ikke så fast stegeskorpe som de klassiske æbleskiver
  • 8
    Prøv evt. at åbne en af æbleskiverne, når du mener de er gennembagt Læg æbleskiverne på køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt
  • 9
    Tip:
  • 10
    Server æbleskiverne lune med flormelis og hindbærsyltetøj