Hvis du er vild med asiatisk mad, burde du prøve tofu i sursød sauce. Retten er nemlig spændende for både smagsløgene og øjnene, og den er oplagt for dig, som gerne vil lave vegetarisk mad. Hovedingrediensen i opskriften er tofu, som er mættende og sundt, da det har et højt indhold af protein. Netop derfor er tofu en god erstatning for kød. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Grøntsager
 
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 1 løg, finthakket
 - 2 fed hvidløg, fintrevet
 - 2 gulerødder, i tynde strimler
 - 1 rød peberfrugt, i strimler
 - 1 spsk. tamari (minder om soya, men er et glutenfrit alternativ, som indeholder mindre salt)
 - 1 tsk. sriracha (asiatisk chilisauce, kan købes i velassorterede supermarkeder)
 - 5 dl grøntsagsbouillon
 - 4 spsk. æblecidereddike
 - 4 spsk. agavesirup
 - 2,5 dl frisk ananas, i tern
 - 1 dåse bambusskud, drænet
 - 2 spsk. vand
 - 1 spsk. majsstivelse
 - 400 g tofu
 - 2 forårsløg, kun den grønne del, i tynde skiver
 
Til servering:
                            - Kogte ris
 - Friske koriander
 - Lime, i skiver
 
- 
                            
Fremgangsmåde
 - 
                                1Del tofuen på midten
 - 
                                2Placér de to stykker side om side imellem 2 skærebrætter med er rent viskestykke imellem
 - 
                                3Placer noget tungt ovenpå – evt. en stak bøger eller en støbejernsgryde
 - 
                                4Pres tofuen i 30 minutter
 - 
                                5Skær tofuen i tern Varm gryden op ved middel varme
 - 
                                6Tilsæt lidt olie, løg, hvidløg, peberfrugt og gulerødder
 - 
                                7Steg i et par minutter
 - 
                                8Tilsæt tamari og sriracha Tilsæt grøntsagsbouillon, æblecidereddike og agavesirup
 - 
                                9Bring i kog og lad det simre i 15 minutter
 - 
                                10Tilsæt ananas, forårsløg og bambusskud og tofu
 - 
                                11Rør majsstivelsen sammen med vandet og rør det i saucen
 - 
                                12Lad saucen tykne og smag til med salat og peber
 - 
                                13Server med kogte ris, friske koriander og lime