Spanakopita-tærte

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Spanakopita-tærte
Et utroligt nemt måltid til midten af ugen. Du kan også sagtens lave en stor portion, så der er masser af rester til de næste dage. Resterne er lækre at spise dagen efter og kan lægges bruges i madkassen. Lav dobbelt så meget spinat, og frys halvdelen til brug næste gang.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 ark filodej, optøet
  • 2 rødløg eller porrer, skrællede og snittet fint
  • 5 fed presset hvidløg
  • 800 g hakket spinat
  • 200 g – 300 g fetaost
  • 50 g smør
  • Olivenolie
  • Sorte sesamfrø
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Hjemmelavet eller købt græsk salat til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til dejen skal du adskille lagene og pensle hvert lag med olivenolie og derefter lægge lagene oven på hinanden. Du skal bruge fire sæt med tre lag. Dæk med et fugtigt viskestykke og læg det til side.
  • 2
    Til fyldet skal du blanchere spinaten i en gryde kogende vand og derefter hælde spinaten i isvand for at stoppe tilberedningsprocessen. Anbring spinaten i et viskestykke, og klem godt for at fjerne alt overskydende vand. Sautér løgene i en pande, indtil de er lidt karamelliserede. Tilføj hvidløg, og lad det simre i 2 minutter. Sluk for varmen, og tilføj spinaten. Hælde det i en skål og smuldr fetaen i. Bland det godt sammen og smag til. Pas på med ikke at bruge for meget salt, da fetaen er naturligt salt.
  • 3
    Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Smør din Le Creuset 30 cm buffetgryde. Læg de første tre lag fillodej i den smurte gryde. Hæld en tredjedel af spinatblandingen over, og gentag processen med lag af filodej og fyld. Slut af med de sidste tre lag filodej og pensl med lidt mere olivenolie. Fold siderne indad og drys med sesamfrø. Bag i 50 minutter, indtil den er gylden og sprød. Tag den ud af ovnen, og server den varm med en simpel græsk salat.