
Vores one-pot med kylling og ris er en nyfortolket klassisker. Retten serveres med en særlig yoghurtdressing og karamelliseret citron i en moderne fortolkning. Den kan klares på under en time, hvilket gør det til et perfekt måltid på en hverdagsaften.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
- Ris og korn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 3 kyllingeunderlår af fritgående kylling
- 3 kyllingelår af fritgående kylling
- 3 skalotteløg, kvartdelt
- 6 fed hvidløg
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Ris
- 500 g cherrytomater
- 300 g grønne oliven, udstenede
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. knust sort peber
- 1 kanelstang
- 200 g basmatiris
- 600 ml kyllingebouillon, varm
- 2 citroner
- Olivenolie
- Salt
- 10 g mynte
- 10 g persille
Yoghurtdressing
- 250 g græskyoghurt
- 1 fed hvidløg, hakket
- Saften fra en ½ citron
Til servering
- 2 citroner, halveret
- Chiliflager
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Sæt en Le Creuset Essential Non-Stick Ceramic buffetgryde på medium varme med 1 spsk. olivenolie.
-
3Krydr kyllingen med salt og peber, og læg den på siden ned i gryden. Svits på begge sider, indtil den er gyldenbrun. Fjern kyllingen, og sæt den til side, så olien efterlades i gryden.
-
4Tilsæt de kvartdelte skalotteløg til den samme gryde, og steg til en let karamellisering. Tilsæt tomaterne. Når de begynder at boble, tilsættes hvidløgsfed, krydderier og oliven. Rør hele indholdet i gryden, indtil krydderierne bliver duftende.
-
5I den samme gryde tilsættes basmatirisen efterfulgt af kyllingebouillonen. Læg kyllingen oven på risen, og læg den i ovnen. Bages i den forvarmede ovn i 35 minutter.
-
6Mens retten tilberedes, karamelliseres citronhalvdelene i en gryde og sættes til side til servering. Lav derefter hvidløgsyoghurt ved at blande græsk yoghurt, hakket hvidløg og citronsaft. Smag til.
-
7Tag det ud af ovnen, og drys det med chiliflagerne. Serveres med karamelliserede citroner og hvidløgsyoghurt.