One-pot med kylling og ris og hjemmelavet yoghurtdressing

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
One-pot med kylling og ris og hjemmelavet yoghurtdressing
Vores one-pot med kylling og ris er en nyfortolket klassisker. Retten serveres med en særlig yoghurtdressing og karamelliseret citron i en moderne fortolkning. Den kan klares på under en time, hvilket gør det til et perfekt måltid på en hverdagsaften.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
  • Ris og korn
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 kyllingeunderlår af fritgående kylling
  • 3 kyllingelår af fritgående kylling
  • 3 skalotteløg, kvartdelt
  • 6 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
Ris
  • 500 g cherrytomater
  • 300 g grønne oliven, udstenede
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. knust sort peber
  • 1 kanelstang
  • 200 g basmatiris
  • 600 ml kyllingebouillon, varm
  • 2 citroner
  • Olivenolie
  • Salt
  • 10 g mynte
  • 10 g persille
Yoghurtdressing
  • 250 g græskyoghurt
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Saften fra en ½ citron
Til servering
  • 2 citroner, halveret
  • Chiliflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Sæt en Le Creuset Essential Non-Stick Ceramic buffetgryde på medium varme med 1 spsk. olivenolie.
  • 3
    Krydr kyllingen med salt og peber, og læg den på siden ned i gryden. Svits på begge sider, indtil den er gyldenbrun. Fjern kyllingen, og sæt den til side, så olien efterlades i gryden.
  • 4
    Tilsæt de kvartdelte skalotteløg til den samme gryde, og steg til en let karamellisering. Tilsæt tomaterne. Når de begynder at boble, tilsættes hvidløgsfed, krydderier og oliven. Rør hele indholdet i gryden, indtil krydderierne bliver duftende.
  • 5
    I den samme gryde tilsættes basmatirisen efterfulgt af kyllingebouillonen. Læg kyllingen oven på risen, og læg den i ovnen. Bages i den forvarmede ovn i 35 minutter.
  • 6
    Mens retten tilberedes, karamelliseres citronhalvdelene i en gryde og sættes til side til servering. Lav derefter hvidløgsyoghurt ved at blande græsk yoghurt, hakket hvidløg og citronsaft. Smag til.
  • 7
    Tag det ud af ovnen, og drys det med chiliflagerne. Serveres med karamelliserede citroner og hvidløgsyoghurt.