Den bedste varme chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Den bedste varme chokolade
En lækker, varm chokolade inspireret af fransk ‘chocolat chaud’: aromatisk, blød og ikke for sød. Perfekt til hyggelige aftener eller festlige sammenkomster.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 liter sødmælk
  • 450 ml piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 spsk. usødet kakaopulver, af god kvalitet
  • 1 knivspids havsalt, f.eks. Fleur de Sel
  • 450 g halvsød eller bittersød chokolade, finthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    I en Le Creuset Holly kasserolle af støbejern kan du forsigtigt få mælken og fløden til at simre over medium varme – lad den ikke koge.
  • 2
    I en lille skål piskes flormelis, kakaopulver og en knivspids havsalt sammen. Tilsæt blandingen til den simrende mælk og fløde, og pisk, indtil den er jævn og opløst.
  • 3
    Tilsæt den finthakkede chokolade og piskeris, indtil det er helt smeltet og blandet til en tyk, fløjlsblød varm chokolade.
  • 4
    For at få ekstra skum kan du piske kortvarigt med en stavblender.
  • 5
    Hæld den varme chokolade i Le Creuset Holly krus af stentøj, og pynt med flødeskum og drys, hvis det ønskes.