En lækker, varm chokolade inspireret af fransk ‘chocolat chaud’: aromatisk, blød og ikke for sød. Perfekt til hyggelige aftener eller festlige sammenkomster.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 liter sødmælk
- 450 ml piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 2 spsk. usødet kakaopulver, af god kvalitet
- 1 knivspids havsalt, f.eks. Fleur de Sel
- 450 g halvsød eller bittersød chokolade, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1I en Le Creuset Holly kasserolle af støbejern kan du forsigtigt få mælken og fløden til at simre over medium varme – lad den ikke koge.
-
2I en lille skål piskes flormelis, kakaopulver og en knivspids havsalt sammen. Tilsæt blandingen til den simrende mælk og fløde, og pisk, indtil den er jævn og opløst.
-
3Tilsæt den finthakkede chokolade og piskeris, indtil det er helt smeltet og blandet til en tyk, fløjlsblød varm chokolade.
-
4For at få ekstra skum kan du piske kortvarigt med en stavblender.
-
5Hæld den varme chokolade i Le Creuset Holly krus af stentøj, og pynt med flødeskum og drys, hvis det ønskes.