
HOVEDINGREDIENSER
- Kylling
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 kg hel kylling
- 2 tsk. salt, delt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 bundt timian, delt
- 1 bundt salvie, opdelt
- 2 citroner, halverede
- 1 appelsin, halveret
- 60 g klaret smør eller ghee
- 1 løg, skåret i skiver
- 2 stilke selleri, store skiver
- 2 gulerødder, store skiver
- 180 ml mousserende vin
- Ekstra salt og peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Dub kyllingen tør indvendigt, og krydr den derefter godt med 1½ teskefuld salt og peber. Fyld kyllingen med 1 citron og en halv appelsin. Klem saften fra de resterende citroner og appelsiner, og læg dem derefter til side. Læg et halvt bundt timian og salvie ind i kyllingen. Brug madsnor, bind benene sammen, og læg vingerne bag brystet, så den tilberedes jævnt.
-
2Forvarm ovnen til 200 °C. I en 24 cm stor Le Creuset Signature rund gryde opvarmes 1 spsk. smør. Tilsæt løg, selleri og gulerødder sammen med ½ teskefuld salt. Sautér, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde, ca. 5-6 minutter. Hæld mousserende vin og citronsaft i gryden. Læg kyllingen oven på grøntsagerne, og sæt den i ovnen.
-
3Steg i 15-20 minutter, indtil kyllingen begynder at brune. Reducér varmen til 175 grader, og fortsæt tilberedningen i ca. 1⁄2 time, mens du hælder smør over kyllingen hvert 15.-20. minut. Kontrollér kyllingens temperatur med et kødtermometer. Kyllingen er færdig, når den er mindst 74 grader, når den testes mellem låret og det nederste bryst.
-
4Lad kyllingen hvile i 15-20 minutter, før den skæres og serveres. Server kyllingen med grydesaucen, og pynt med de resterende krydderurter.
For at få en gylden, sprød hud kan du skrue op for ovntemperaturen under de sidste 10-15 minutter af tilberedningen.
