Vietnamesiske ”Banh Mi”-nachos

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vietnamesiske ”Banh Mi”-nachos
Denne opskrift er inspireret af en populær, vietnamesisk street food kaldet ”banh mi”, som betyder hvedebrød. Bag navnet gemmer sig en sandwich, der kan have mange variationer, men som altid indeholder krydret kød og syltede gulerødder. Vi har lavet vores eget twist på retten og kombineret de spændende smage med sprøde nachos chips.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stilk citrongræs, skåret i skiver
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 spsk. soya
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. five spice-krydderi
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. tomatpure
Dressing:
  • 75 ml creme fraiche 18%
  • 75 ml flødeost, naturel
  • 75 ml mayonnaise
Lynsyltede gulerødder:
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • 150 ml hvidvinseddike
  • 75 g sukker
Til servering:
  • 2 poser nacho eller tortilla chips
  • Et bundt friske koriander, finthakket
  • 2 røde chillier
  • 6 forårsløg
  • 8 syltede chilier
  • Chilisauce
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm panden op ved middel varme med olie og steg skalotteløget
  • 2
    Tilsæt hvidløg og citrongræs og steg kort
  • 3
    Overfør grøntsagerne til en tallerken og sæt til side
  • 4
    Brun svinekødet på panden
  • 5
    Tilsæt soya, fiskesauce, krydderier, sukker, tomatpure og den stegte blanding med skalotteløg
  • 6
    Steg indtil at kødet er karamelliseret
  • 7
    Bland creme fraiche, flødeost og mayonnaise sammen og sæt til side
  • 8
    Varm hvidvinseddike og sukker op i en lille kasserolle op ved middel varme
  • 9
    Når sukkeret er opløst, hældes lagen over de revne gulerødder
  • 10
    Sylt gulerødderne i 10 minutter
  • 11
    Server kød og syltede gulerødder sammen med chips, koriander, chilier, forårsløg og chilisauce