Vegetariske forårsruller med peanutsauce

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vegetariske forårsruller med peanutsauce
Disse forårsruller i alle regnbuens farver får dig til at drømme dig hen til et mere tropisk sted! I Vietnam kaldes forårsrullerne ”Gỏi cuốn”, og de kan fyldes med alt fra sprøde grøntsager til stegte rejer. Den både søde og salte peanutsauce gør disse ruller til den perfekte snack, forret eller til et orientalsk tilbehør til en hovedret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 100 g rødkål
  • 100 g gulerødder
  • 100 g squash
  • 75 g mango
  • 2 forårsløg
  • 1 lille bundt koriander
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 1 lime
  • 12 stykker rispapir
Peanutsauce:
  • 75 g crunchy peanutbutter
  • 1 spsk. Sriracha
  • 1 spsk. hoisin sauce
  • 1 lime, efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Skær kålen i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær den og sqaushen i tynde stave på cirka 8 cm. Kom alle grøntsagerne i en stor skål.
  • 2
    Skær mango og forårsløg i små tern, og kom dem i skålen sammen med finthakkede koriander og fintrevet limeskal. Tilsæt chilisauce og rør alle ingredienserne sammen.
  • 3
    Fugtiggør rispapiret som det står anført på pakken og læg en lille håndfuld blandede grøntsager på rispapirets nederste halvdel. Fold siderne ind over og rul sammen for at danne en forårsrulle. Gentag processen til du har 12 farvestrålende forårsruller.
  • 4
    Lav peanutsaucen lige før servering. Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en blød, tyk sauce. Hvis du synes saucen er for tyk, kan du tilsætte en smule vand. Smag evt. til med salt og peber. Servér peanutsaucen sammen med forårsrullerne og et par skiver lime.
 
Tip:
Brug lige præcis de grøntsager du kan lide, eller som er i sæson, men vælg gerne nogle som er farverige og sprøde.
 
 
Le Creuset