Vegetarisk, indisk masala

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Vegetarisk, indisk masala
Garam masala er en krydderiblanding, som findes i mange lokale varianter. Den består oftest af peberkorn, nelliker, kanel, muskatnød, sorte og grønne kardemommekapsler, laurbær og spidskommen. Der findes gode blandinger i handlen, men det er også muligt at sammensætte og støde sin egen blanding. Husk at riste krydderierne inden de stødes i morteren, så æteriske olier kan trække ud og give endnu mere smag. Lav gerne en raita til retten. Det køler munden, når chilien brænder for meget på tungen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g kartofler – skrællede og i grove tern
  • 1 blomkål
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 grøn chili
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. olie
  • 25 g smør
  • 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 1½ spsk. garam masala
  • 1½ tsk. stødt korianderfrø
  • 3 modne tomater
  • 3 dl grøntsagsfond
  • 1½ dl fløde
  • 100 g cashewnødder
  • Mynteblade til anretning
Raita:
  • ¼ agurk
  • ½ mango
  • 2 spsk. finthakket koriander
  • 2 spsk. finthakket mynte
  • 3 dl neutral yoghurt
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Masala
  • 2
    Kartoflerne koges i letsaltet vand, til de er al dente.
  • 3
    Blomkål plukkes i buketter, og løg, hvidløg, chili og ingefær snittes fint.
  • 4
    Kom olie og smør på en sauterpande og sautér løg, chili og ingefær, til løgene er gennemsigtige. Herefter tilsættes de stødte krydderier, som steges, til de kan duftes.
  • 5
    Tilsæt hakkede tomater og fond. Lad det simre i ca. 15 minutter.
  • 6
    Vend derefter fløde, kartofler og blomkål i panden. Lad det nu simre til blomkålene er møre.
  • 7
    Smag til med salt og peber, og top til sidst retten med cashewnødder og mynteblade.
  • 8
    Raita
  • 9
    Hak agurk, mango og urter fint. Vend det sammen med yoghurten. Smag til med ingefær, stødt koriander, salt og peber.