Vaniljekage med blåbær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Vaniljekage med blåbær
En klassisk vaniljekage med en lækker topping af icing og blåbær, der nærmest smelter på tungen. Kagens saftige krumme og nøddeagtige smag er helt uimodståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 4 æg
  • 5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. vaniljeekstrakt
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 dl mælk
  • 180 g smør
Icing
  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk. mælk
  • 500 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 200 g blåbær (friske)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180° C.
  • 2
    Opvarm mælken og smørret i en kasserolle til smørret er smeltet. Lad derefter blandingen afkøle.
  • 3
    Pisk æg, sukker, vaniljeekstrakt og kornene fra vaniljestangen sammen i en stor skål til det får en let og luftig konsistens.
  • 4
    Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggeblandingen sammen med den lune mælk- og smørblanding.
  • 5
    Hæld dejen i bradepanden (behøves ikke smøres) og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Brug en tynd træpind eller strikkepind til at tjekke om kagen er gennembagt, inden den tages ud af ovnen.
  • 6
    Når kagen er færdigbagt, tages den ud af formen og afkøles på en bagerist, inden icingen kommes på.
  • 7
    For at lave icingen blandes flormelis og smør i en stor skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed mens mælken tilsættes. Pisk derefter i 5 minutter ved høj hastighed til blandingen er let og luftig. Hvis icingen er for tynd, kan flormelis tilsættes.
  • 8
    Icingen fordeles jævn på den afkølede kage og pyntes med blåbærene inden servering.