Vagtler og dadler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vagtler og dadler
Her får du en lækker tagineopskrift med vagtler og dadler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 små løg
  • 4 vagtler, plukkede og uden indvolde
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 ml vand
  • ¾ kanelstang
  • 1 knivspids safrantråde
  • 1/3 tsk. stødt ingefær
  • Salt og peber
  • 225 g dadler
  • 1 tsk. smør
  • 2 tsk. honning
  • ½-1 kyllingebouillonterning
  • Ristede sesamfrø
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak løgene fint og halver vagtlerne langs rygsøjlen.
  • 2
    Varm 1 spsk. olivenolie i en tagine og steg vagtlerne på alle sider indtil de er brune. Tag dem derefter ud af taginen og læg dem til side.
  • 3
    Kom endnu 1 spsk. olivenolie i taginen og steg løgene over medium varme de er lysebrune.
  • 4
    Tilsæt 150 ml vand samt kanelstang, safran, ingefær, salt og peber.
  • 5
    Bring saucen i kog, kom vagtlerne tilbage i taginen, læg låget på og varm i 40 minutter over meget svag varme.
  • 6
    Halver dadlerne på langs, fjern stenene og vend dem i taginen sammen med smør og honning. Læg låget på og lad det koge i 15 minutter ved svag varme.
  • 7
    Tag vagtlerne og dadlerne ud af taginen og læg dem på et opvarmet serveringsfad. For at få saucen til at smage af mere, krydres den med kyllingebouillonterning.
  • 8
    Når retten serveres, lægges vagtlerne og dadlerne på en tallerken, hvorefter du hælder saucen over og drysser med sesamfrø.