Tomattærte upside-down

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Tomattærte upside-down
Denne sprøde tomattærte bages i støbejernspande, hvilket gør det muligt at tilberede fyldet og bage tærten i én pande.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej
  • 100 g smør
  • 225 g hvedemel
  • 50 g revet parmesan
  • 1 tsk. hakket, frisk timian
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
Fyld
  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g blommetomater
  • 25 g smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland smør, mel, revet parmesan og timian, til det ligner brødkrummer.
  • 2
    Kom æggeblomme og koldt vand i, og bland det, til dejen samler sig.
  • 3
    Ælt dejen sammen på køkkenbordet, form den til en kugle, og læg den i skål.
  • 4
    Lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
  • 5
    Lav imens tomatfyldet.
  • 6
    Skær løget i fine, tynde både.
  • 7
    Varm 2 spsk. smør og 1 spsk. olie på en støbejernspande (23 cm) med støbejernshåndtag, og svits løget, til det er klart.
  • 8
    Drys 1 tsk. sukker over, rør godt, og steg videre, til løget er gyldent.
  • 9
    Tag løget af panden og kom det i en skål. Tør panden af.
  • 10
    Halver tomaterne, men lad 5 tomater være hele.
  • 11
    Smelt 25 g smør og 1 spsk. olie på panden, og svits hvidløget, til det begynder at dufte, men ikke har taget farve.
  • 12
    Kom tomaterne, timianblade og balsamico på panden og steg, til tomaterne falder sammen.
  • 13
    Drys 1 tsk. sukker over, og steg videre i 4-5 minutter.
  • 14
    Krydr med salt og peber, og fordel de stegte løg over tomaterne.
  • 15
    Tænd ovnen på 180° C. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den over tomatfyldet i panden.
  • 16
    Skub dejen godt ned hele vejen rundt langs kanten af panden, så tomaterne holder sig indenfor dejen.
  • 17
    Sæt panden i ovnen, og bag tomattærten i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
  • 18
    Tag panden ud, og lad tærten køle af i 10-15 minutter.
  • 19
    Læg en stor tallerken over panden, og vend med en hurtig bevægelse tærten over på tallerkenen.
  • 20
    Tør panden af, lad tomattærten glide tilbage i panden og server.