Tærte med sommerbær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Tærte med sommerbær
Man kan næsten ikke komme igennem sommeren uden en frugttærte – heller ikke at man skal. Prøv vores opskrift på sommerbærtærte, der er bagt og smukt serveret i vores tærtefad. Tærten kan eventuelt serveres med kold flødeskum eller en god vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 75 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 1 æg
  • 1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
  • 50 g smør og lidt til formen
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 1 æg
  • 500 g blandede friske bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor eller med en elpisker med dejkroge.
  • 2
    Tilsæt æg og koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time.
  • 3
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 4
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform i stentøj (28 cm), så dejen når op til kanten. Beklæd kanterne af tærtebunden med stanniol for at forhindre, at de glider ned under forbagningen.
  • 5
    Bag bunden i 10-15 minutter, til den er gylden. Sæt formen på en bagerist, og lad bunden køle lidt af.
  • 6
    Skru ovnen ned på 180° C.
  • 7
    Lav tærtefyldet:
  • 8
    Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget til en creme, og smør cremen på tærtebunden. Fordel bærrene over cremen.
  • 9
    Bag tærten i 10 minutter, og lad den køle af i formen på en bagerist.
  • 10
    Tip:
  • 11
    Tærten kan eventuelt serveres med kold flødeskum eller en god vaniljeis.