![Svinekødsboller med ricotta og fennikel](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw3ad14e55/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_DT_r0000000001884_ENG.jpg)
En lækker og tidsbesparende opskrift på saftige svinekødskødboller med cremet ricotta, der kan nydes med ris, pasta, i en wrap eller pitabrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Sautergryde m/Non-Stick belægning og låg 3-ply rustfrit stål
Price reduced from
1.939,00 kr.
to
1.349,00 kr.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
KØDBOLLER:
- 500 g hakket svinekød
- 250 g ricotta
- 2 tsk. fennikelfrø
- ½ løg i små tern
- 60 g friske brødkrummer
- 1 pisket æg
TOMATSAUCE:
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 x 400 g dåser italienske cherrytomater i juice
- 2 tsk. fines herbes eller tørret oregano
- 1 tsk. rørsukker
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave kødbollerne skal du komme svinekød, ricotta, fennikelfrø, løg, brødkrummer og æg i en skål og blande dem, indtil massen er glat. Smag til med salt og peber.
-
2Form blandingen til 20 ovale boller, og læg dem på en bakke for nedkøling. Opvarm en smule olie ved medium varme i en 30cm 3-Ply rustfrit stål gryde. Brun kødbollerne af på alle 4 sider - det tager omkring 8 minutter. Tag dem ud af gryden.
-
3Lav tomatsaucen i den samme gryde, og genbrug kødsaften. Kom olie i gryden over medium varme. Tilsæt løgene, luk gryden, og lad dem simre indtil de er bløde (ca. 10 min.) Løgene bør ikke få kulør.
-
4Tilføj hvidløg, og lad det simre et par minutter. Tilsæt nu tomater, urter og sukker. Tilbered uden låg i 20 minutter, indtil saucen begynder at blive lidt tykkere
-
5Smag til med salt og peber. Saucen kan opbevares i en ren glasbeholder i køleskabet i en uge eller fryses i portioner til brug efter behov.
Vores pander opvarmes hurtigt, og er derfor ideelle for tidsbesparende opskrifter som denne. Du kan også lave dobbelt af tomatsovsen og gemme halvdelen til senere.
![Le Creuset](https://www.lecreuset.dk/on/demandware.static/Sites-LCDK-Site/-/default/dwa1619bb4/images/chefs-notes.jpg)