Strandkrabbebisque

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Strandkrabbebisque
Skøn cremet bisque af strandkrabber - serveret med blomkål og evt. noget lækkert brød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg strandkrabber
  • 3 skalotteløg
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 1 syrligt æble
  • ½ dl cognac
  • 1 L æblemost (IKKE koncentrat – kan erstattes med hvidvin)
  • 5-8 laurbærblade
  • 1 håndfuld kørvel
  • 10-15 kviste timian
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 3 dl fløde
  • Æbleeddike
  • Salt og peber
Tilbehør:
  • 1 blomkål
  • 50 g smør
  • Blomsterkarse
  • Rapsolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak skalotteløg, fennikel, gulerødder og æble groft. Svits 2-3 minutter i en smule olie i en gryde.
  • 2
    Kom krabberne i og sørg for at de steger godt og får god varme. Kom cognacen på og sæt ild til den.
  • 3
    Tilsæt æblemost og urter. Hvis mosten ikke dækker, kan du supplere op med en smule vand eller hvidvin. Kog under låg i 30 minutter.
  • 4
    Sigt nu væsken fra og returner den til gryden. Kog bisquen ind til cirka halvdelen uden låg ved middelvarme. Tilsæt fløden og kog i 10 minutter. Smag til med salt, peber og en smule eddike.
  • 5
    I en anden gryde med 3 dl vand og 25 g smør dampes det hele blomkål i 5-10 minutter til det er let mørt, men uden at det falder fra hinanden.
  • 6
    Hæld vandet fra og tilsæt endnu 25 g smør.
  • 7
    Steg blomkålen på både top og bund i gryden. Brænd eventuelt toppen med en creme brûlée-brænder for at give en smule kant.
  • 8
    Skær blomkålen i skiver, server med bisque, tallerkensmækker og lidt rapsolie.