Stegte grønne bønner med mandler og kokos

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Stegte grønne bønner med mandler og kokos
Stegte grønne bønner er et perfekt tilbehør at servere til hovedretten og er hurtigt at lave. Her får bønnerne selskab af løg og varme krydderier før de afsluttes med sprøde mandelflager og kokoschips. Nemt og lækkert.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g friske grønne bønner
  • 2 spsk. smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Et drys røget paprika, efter smag
  • 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
  • Salt og peber
  • 3 spsk. mandelflager, ristet på en pande
  • 3 spsk. kokoschips, ristet på en pande
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Blancher bønnerne i kogende saltet vand i omkring 4 minutter. Hæld vandet fra, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af på et viskestykke.
  • 2
    Læg i mellemtiden halvdelen af smørret i en stor pande over middel varme, tilsæt skalotteløget og sautér i 2-3 minutter. Tilsæt hvidløg, paprika og ingefær og steg videre i 1-2 minutter. Fjern det fra panden og stil det til side.
  • 3
    Læg det resterende smør og de grønne bønner på panden. Steg dem under omrøring i 5 minutter. Bland løgblandingen i sammen med de ristede mandelflager og kokoschips.