Sprød torsk med chorizo og bagte tomater

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sprød torsk med chorizo og bagte tomater
Hurtig og nem! Skal hverdagsmenuen være lidt mere spændende, så vores ret med sprød torsk og chorizo. Servér den med grøntsager i sæson eller en frisk salat og små kartofler. Et lækkert og balanceret måltid for hele familien.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 stykker torskefilet
  • 100 g chorizo
  • 100 g brød (gerne daggammelt)
  • 3 fed hvidløg, presset
  • ½ citron, fintrevet skal
  • 2 spsk. Herbes de Provence eller andre blandede krydderier
  • 150 g cherrytomater, halverede
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C varmluft
  • 2
    Skær chorizoen ud i mindre stykker, og steg dem på en varm pande. Tag stykkerne af panden, når de er blevet let sprøde og har frigivet olie. Lad olien blive i panden.
  • 3
    Riv brødet i grove stykker, og steg dem på panden, til de har suget al olien.
  • 4
    Kom chorizo, brød, presset hvidløg, citronskal og krydderier i en foodprocessor, og hak det fint. Smag til med alt og peber.
  • 5
    Placer torskefileterne på pladen, og fordél brødblandingen ovenpå. Læg også tomaterne på pladen, og bag det i ovnen i 20-25 minutter afhængigt af fiskens tykkelse. Giv eventuelt fisken lidt grill til sidst, hvis brød og chorizo ikke er blevet sprødt.
  • 6
    Servér fisk og tomater med det samme med tilbehør efter eget valg.