 
                    
                          
                              Speltottoen er lavet på det fuldkornsrige perlespelt, men er lige så cremet og velsmagende som den klassiske risotto.
                          
                      
                      HOVEDINGREDIENSER
                                     
                                         - Ris & Korn
        Ingredienser
    
    
        Fremgangsmåde
    
Ingredienser
- 4 kviste bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 porre
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 25 g tørrede karljohan svampe
- 3 spsk. olivenolie
- 250 g perlespelt
- 3 dl hvedeøl
- 4-6 dl kyllingefond
- 150 g smør i tern
- 100 g revet parmesan
- 1 grønt æble i tern
- 2 selleriblade
- Salt og friskkværnet sort peber
- 
                            Fremgangsmåde
- 
                                1Start med at udbløde de tørrede karljohan svampe i ca. 3 dl vand. Lad dem trække natten over dog mindst et par timer.
- 
                                2Snit alle grøntsagerne samt svampene fint, og steg dem let sammen i olie i en gryde, uden at de tager farve.
- 
                                3Vend speltkernerne, i og steg dem under omrøring i ca. 3-4 minutter ved svag varme, indtil spelten har absorberet olien.
- 
                                4Hæld øllet på spelten, og kog væsken næsten helt ind, indtil den sprittede duft er væk.
- 
                                5Kog kyllingebouillonen op, og hæld den over spelten lidt ad gangen ved svag varme og under konstant omrøring. Gentag processen i ca. 20 minutter, indtil spelten er mør.
- 
                                6Når spelten er færdig, men stadig har bid, vendes smørret og de 50 g parmesan ned i gryden.
- 
                                7Smag til med salt og peber.
- 
                                8Speltottoen skal være blød og nærmest flydende.
- 
                                9Anret speltottoen i varme tallerkener med selleriblade, æbletern og revet parmesan. Server med hvedeøl eller god æblemost.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	            