Snoet pestobrød

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Snoet pestobrød
Tilbered og server et lækkert, hjemmelavet pestobrød i et farverigt stentøjsfad for at sætte lidt kulør på bordet og aftensmaden. Lav evt. dejen i forvejen og køb pestoen færdiglavet for at spare tid. Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej (til 2 brød):
  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel eller A38%
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Ca. 900-1000 g hvedemel (du kan erstatte noget af melet med fuldkorns- eller grahamsmel)
  • 1 æg til pensling
Pesto:
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Ca. 25 g friskrevet parmasan- eller granaost (efter smag)
  • 50 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • Evt. lidt salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opløs gæren i lidt af vandet i en røremaskine. Tilsæt derefter resten af vandet, yoghurt naturel, salt og sukker og bland.
  • 2
    Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel, indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1-2 timer ved stuetemperatur under et viskestykke.
  • 3
    Imens laves pestoen klar. Skyl og tør basilikummen. Riv osten. Kom basilikum, pinjekerner, ost, presset hvidløg og lidt olivenolie i en blender og kør blandingen, til den er ensartet.
  • 4
    Tilsæt mere olivenolie til det får en passende konsistens. Smag på pestoen og tilsæt evt. lidt salt.
  • 5
    Når dejen er hævet, drysses lidt mel ud på bordet, og dejen rulles ud i et rektangel.
  • 6
    Fordel pestoen på dejen, og sørg for at smøre det helt ud til kanterne. Fold dejen sammen én gang, sådan at pestoen danner et lag i midten af dejpladen. Skær dejen over på midten, sådan at du har to mindre rektangler. Skær igen dejen over på midten, men skær den ikke helt igennem; de to dejstykker skal sidde samme.
  • 7
    Sno derefter de to dejstykker sammen ved at skiftevis at lægge den ene over den anden. Form den snoede dej til et brød.
  • 8
    Smør en bageform eller et fint ovnfast fad, her er brugt et ovnfast fad på ca. 27 x 18 cm. Læg brødet i fadet, og gør det samme for det andet brød. Lad brødene hæve i ca. 1 time og pensl dem med et sammenpisket æg.
  • 9
    Bag brødene i ovnen ved 200C i ca. 30 minutter, til de er fint lysebrune og lyder hule, når du banker på dem. Servér brødene lune. De kan serveres hele, da pestoen gør, at de er nemme at hive fra hinanden ved bordet.
  • 10
    Tip: I stedet for den hjemmelavede pesto kan du også bruge ca. 1-1 ½ dl god færdiglavet pesto.