Shakshuka med grønkål og halloumi

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Shakshuka med grønkål og halloumi
Shakshuka stammer fra det tunesiske køkken, og retten er siden blevet videreudviklet i det jerusalemske køkken. På hebraisk betyder shakshuka ”en god sammenblanding”, og navnet passer også vældigt fint til retten, der består af pocheret æg på en tyk og krydret grøntsagssauce typisk bestående af tomater, peberfrugter, auberginer og hvidløg. Denne udgave er perfekt til både brunch og frokost.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. røget spansk paprika
  • 1 rødløg, finthakket
  • 2 x 400 g flåede tomater fra dåse
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 4 store æg
  • 200 g halloumiost, i skiver og grillet
  • 6-8 blade grønkål uden stilke, revet i passende stykker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Opvarm en Le Creuset grillpande langsomt på middel varme. Forvarm ovnen til 200° C.
  • 2
    Skær halloumiosten i skiver, smør den med olivenolie og grill dem på grillpanden, indtil de har fået flotte grillstriber på hver side.
  • 3
    Varm en støbejernspande op ved middelvarme i ca. 5 min.
  • 4
    Kom hvidløg, paprika og løg i støbejernsstegepanden med lidt olivenolie og steg 5 minutter for svag varme, indtil løgene er bløde.
  • 5
    Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, spidskommen, koriander, salt og peber og lad simre i 15 minutter. Rør rødvinseddiken i og smag til.
  • 6
    Skru ned for varmen og lav 4 huller i saucen. Fyld kål i hver af hullerne og slå forsigtigt et æg ud i hver af hullerne.
  • 7
    Tag panden fra komfuret og tryk de grillede halloumi-skiver i retten. Bag i ovnen 10-15 minutter indtil æggene er stivnede, og server.